top of page
Foto van schrijverBarbara Vissers

Zo maak je je huis woonproof met o.a een woonverzekering

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Hoe fijn het is om in je huis te wonen, heeft met meerdere elementen te maken. Naast een prachtig interieur, gaaf kleurgebruik en een kloppend lichtplan wil je natuurlijk ook je huis woonproof maken door alles aan de achterkant, zoals een woonverzekering, goed geregeld te hebben.


Nieuw huis? Dan komt er van alles op je pad. Je hebt een compleet nieuw project om in te richten. Ineens moet je belangrijke vragen voor jezelf beantwoorden, zoals: ‘kies ik voor verf of behang op mijn muur of ga ik voor beide, breken we een muur door of gebruiken we dat budget voor een gloednieuwe keuken’? Het kan je even helemaal duizelen en dan heb je misschien nog niet eens de verhuisdozen uitgepakt.


Nog voordat je met bovenstaande bezig gaat, is het goed, zoals ik al in de intro verwoordde, om de achterkant te regelen, oftewel de minder sexy dingen, zoals een woonverzekering. Minder sexy, dus, maar zeker niet minder belangrijk. Het is wellicht het meest belangrijke om direct te regelen, nog voordat je de sleutel van je nieuwe huis in handen hebt. Ik spreek uit eigen ervaring, want vorig jaar heb ik samen met mijn partner een nieuwbouwhuis mogen kopen. Nu heb ik het geluk dat mijn lieftallige wederhelft als hypotheekadviseur werkt en tevens de verzekeringen verzorgt. Waardoor ik helemaal ben meegenomen in het hele aankoop traject en alles wat daarbij komt kijken waaronder ook de verzekeringen.


Verzekeringen voor je koophuis zorgen ervoor dat jouw woning ook bij een ongeval of schade een goede investering blijft.


Bij brand zorgt de opstalverzekering bijvoorbeeld dat jouw woning hersteld kan worden. Handige koophuis verzekeringen zijn verder de inboedelverzekering en de rechtsbijstandsverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je schade aan spullen in je woning. Denk hierbij aan inbraak of schade aan spullen door lekkage.


Als je een nieuw huis koopt is het belangrijk om direct de inboedelverzekering te regelen. Met een inboedelwaardemeter kan je heel makkelijk bepalen voor hoeveel waarde je inboedel verzekerd is. Dan betaal je maandelijks nooit te veel of te weinig premie en wordt er bij schade en/of diefstal het juiste bedrag uitgekeerd.


Een rechtsbijstandsverzekering is handig voor het geval je een conflict hebt met de buren, de gemeente of een aannemer. Met deze verzekering kun je altijd terecht voor juridisch advies en betaal je geen torenhoog uurtarief. Er zijn dus veel verzekeringen mogelijk voor je koophuis. Welke verzekering je moet afsluiten als je een huis koopt, hangt dus af van je persoonlijke wensen en je financiële situatie.


Hoe woonproof is jouw huis?

Ik ben heel benieuwd hoe jij je huis woonproof maakt door het afsluiten van de juiste verzekering. Ik raad het je zeker aan, want het zou zonde zijn als er iets gebeurt en je alles zelf moet betalen. Duizelt het je nu nog meer na deze informatie? Neem contact op met Rory Oosthoek (r.oosthoek@hypotheekshop.nl) van de Hypotheekshop Etten-Leur. Hij kunnen je voorzien van een passend advies. Good luck! Enne, op een woonproof huis in 2023.


Liefs by Bar


8 weergaven0 opmerkingen

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page