top of page
Foto van schrijverBarbara Vissers

Woontrends 2023: wat zijn dé 4 trends voor je interieur?

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent veel nieuwe trends voor je interieur! Wat gaan we aankomend jaar 2023 veel zien? En wat laten we achter ons? Voor iedere woonstijl zijn er passende trends te ontdekken en ik heb ze in dit artikel speciaal voor jou op een rijtje gezet.


Trend 1: Kalm en organisch

Geen rechte hoeken en kille materialen, maar zacht en rond. Dat zijn de kenmerken van een organische woonstijl en tevens één van de woontrends van 2023. De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor een vriendelijke en lichte uitstraling.


De organische vormen zie je al langer terug in andere woonstijlen, maar in 2023 komen ook steeds vaker banken, keukens en tafels met ronde of onregelmatige vormen terug, zoals hier te zien is bij een kookeiland.






Trend 2: Duurzaam wonen is de nieuwe norm

Welke woonstijl jouw voorkeur ook heeft, in iedere woonwinkel zie je steeds meer duurzame accessoires en meubels terug. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden. Deze trend wordt versterkt omdat we steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen van klimaatverandering. Ook de keuzes die we maken in ons interieur hebben hier invloed op.


We willen allemaal iets goeds doen voor de wereld, en dat laten we in ons interieur zien door te kiezen voor duurzame materialen.


We kiezen dan ook steeds vaker voor een uniek meubelstuk of accessoire van hoge kwaliteit, in plaats van producten die in massa geproduceerd worden. Deze woontrend zet zich dus ook door in 2023 en dat is maar goed ook.


Trend 3: Uitgesproken art deco

Deze excentrieke woonstijl uit de jaren ’20 is ook in 2023 opnieuw één van de woontrends. Deze stijl maakt gebruik van rijke kleuren, geometrische patronen en luxueuze materialen. Een beetje glitter en glamour mag dan ook niet ontbreken. Hang bijvoorbeeld een mooie spiegel op, of kies voor gordijnen in een mooie glanzende stof.


De geometrische patronen en rechte hoeken maken deze stijl bijna het tegenovergestelde van de organische woonstijl die in trend 1 beschreven werd. De luxe materialen en rijke kleuren zorgen voor een hip en toch sfeervolle look in je interieur.


Vind je de extravagantie van een volledig art deco woonkamer too much? Dan kun je ook een subtiele art deco touch aan je interieur geven door accessoires in art deco stijl te combineren met een rustigere basis.



Trend 4: Naturally good

Groen en beige tinten gecombineerd met natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen. Dit zijn de kenmerken die je terugziet in de natuurlijke woonstijl. Deze trend ligt mooi in lijn met de duurzame woontrend van 2023 die je eerder in deze blog al voorbij zag komen.


Durf in deze stijl ook te spelen met materialen die je minder vaak tegenkomt zoals kurk en bamboe. Ook in deze interieur trend zie je vaker natuurlijke en organische vormen terug. Door het gebruik van de natuurlijke tinten krijg je een warme uitstraling in je huis.





Advies nodig? Ik help je graag!

Wil je jouw interieur klaarmaken voor 2023, maar weet je niet hoe? Of ben je nog op zoek naar de perfecte invulling voor dat ene hoekje, zodat deze past bij de rest van de inrichting? Stel je vragen, ik deel graag mijn kennis van interieurontwerp en styling met je!

16 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page