top of page
Foto van schrijverBarbara Vissers

Van event medewerker naar interieurontwerpster: neem een kijkje in mijn leven

Als je vaker mijn blogs leest of een interieuradvies overweegt, vraag je je wellicht af wie het gezicht achter Interieuradvies by Bar is? Daarom leek het mij leuk om je een kijkje te geven in mijn leven.


Wie is het gezicht achter Interieuradvies by Bar?

Ik ben (op het moment dat ik dit schrijf) 31 jaar jong en geboren en getogen in Oss. Vier jaar geleden (2020) ben ik voor mijn toenmalige werk verhuist naar Breda. Maar daarover zo meteen meer. Vandaag de dag woon ik samen met mijn vriend a.k.a. verloofde en wordt dit jaar (2024) ons nieuwbouwhuis opgeleverd. In mijn vrije tijd houd ik me ook graag met interieur bezig. Ik houd ervan om kringloop winkels af te struinen naar vintage parels, in huis te schuiven met meubels, kleuren en materialen (af is het nooit) en creatief bezig te zijn.

 

Eerder tijdens mijn studie, Event Management aan de BUAS (Business University of Applied Sciences) Breda, was ik al te vinden in deze prachtige stad in Brabant. Die ook wel de ‘Parel van het Zuiden’ wordt genoemd. Maar gek genoeg heb ik er toen nooit gewoond. In mijn derde jaar heb ik gedurende mijn stage een half jaar in Antwerpen gewoond. En tijdens mijn afstudeerjaar liep ik stage bij theater De Lievekamp in Oss. Ik had een appartement om de hoek van het theater, mijn vrienden en familie woonden in de buurt. Een ander zou denken, zij heeft het voor elkaar. En toch voelde mijn wereld te klein in Oss.


Na enkele prachtige verre reizen, wilde ik mijn vleugels uitslaan. Per toeval kwam ik na mijn afstuderen een nieuwe uitdaging tegen als eventmanager op een unieke locatie in Breda ‘De voormalige Koepelgevangenis’. Toentertijd was het terrein van de koepel een evenementen locatie voor particuliere – en zakelijke evenementen. Ik was verantwoordelijk voor de particuliere evenementen, ontwikkelde spelactiviteiten, deed de inkoop en plande het personeel in voor evenementen. Na drieënhalf hele toffe jaren, kwam ik erachter dat de wereld van evenementen het niet voor mij was. Ik miste met name de creativiteit in mijn werk. Dit was een harde les, maar achteraf een dankbaar moment om te beseffen dat je hetgeen moet doen waar je passie ligt en je hart sneller van gaat kloppen.

 

Na het werk bij de Koepel hield ik er de liefde van mijn leven aan over en een hele ervaring op werkgebied rijker. Na vele gesprekken met vrienden, familie en mijn vriend, kwam ik erachter waar mijn hart ligt. Dat is de interieur wereld.


Stiekem is ‘interieur’ altijd dicht in mijn omgeving geweest. Want mijn ouders hebben 34 jaar lang een eigen productiebedrijf in houten maatwerk meubels gehad.


Ik vond een nieuwe uitdaging bij een gerenommeerd interieurbedrijf voor maatwerk meubels in Breda. Vanaf dag 1 voelde ik mij als een vis in het water en helemaal op mijn plek. Werk voelde ineens niet meer als werk en ik zat vol energie.


Hoe is Interieuradvies by Bar ontstaan?

Gedurende mijn werk voelde ik dat ik meer ambitie had en dat ik mijn creativiteit kwijt moest. Zo schreef ik mezelf in voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur aan de Interieuracademie in Breda. Met als doel om de basis van het interieurvak te leren. Al snel kwam ik erachter dat ik mijn passie, ambitie en organisatievermogen wilde combineren en inzetten in mijn eigen onderneming. Waar anderen al van kleins af aan weten dat ze zelfstandig ondernemer willen worden, had ik dat niet. Maar mijn wilskracht en ambitie voelde zo krachtig tot in mijn tenen, dat ik er zeker van was dat ik mijn gevoel achterna moest gaan. Daarnaast was ik vroeger als klein meisje vaak in het bedrijf van mijn ouders te vinden, dus stiekem voelde de weg die ik in ben geslagen als een jas die als gegoten zit.  


Mijn passie en missie

Na het lezen van bovenstaande geschiedenis begrijp je wel dat dit écht mijn passie is. In je volwassen leven een carrière switch maken vergt namelijk wat moed en doorzettingsvermogen. Ik neem uit mijn voorgaande werkervaringen veel waardevolle lessen mee. Zo ben ik door mijn vooropleidingen erg goed in het leggen van contacten met mensen, ik kan goed aanvoelen waar de behoefte ligt en stel de juiste vragen. Ik kan me goed inleven in andere mensen, wat onwijs belangrijk is als je een interieur ontwerpt voor een ander.

 

Wat ik belangrijk vind in een interieur is dat je jezelf erin herkent. Dat je interieur qua sfeer schreeuwt wie jij bent en jouw leefstijl ondersteunt. Ik zie het als mijn taak een huis te bouwen rondom jou als persoon.


Ik ben dan ook geen interieurontwerper die één stijl heeft en deze in meerdere woningen implementeert. Mijn ontwerpen draaien om jou. Bij mij kom je voor advies als je op zoek bent naar een eigen stijl.

 

Wat is mijn eigen interieurstijl?

Ik zou mijn eigen stijl omschrijven als warme kleuren, eigen, natuurlijke materialen, chic met een classy twist. Ik houd van het combineren van verschillende kleuren, materialen, prints en items uit verschillende stijlen en tijdperken. De uitdaging is hierin een rode draad te vinden, zodat het wel een geheel vormt met elkaar en het rust uitstraalt.


Toekomst

Na de afgelopen jaren vooral een zoektocht te hebben afgelegd naar wat ik nu écht leuk vind. Hard te hebben gewerkt tot waar ik vandaag de dag sta. Heb ik er de komende jaren heel veel zin in om mijn bedrijf verder uit te bouwen, te optimaliseren en mijn dienstverlening te evalueren. Al met al heb ik met mijn bedrijf al vele mensen blij mogen maken met hun interieur en hoop ik dat de komende jaren nog heel vaak te mogen doen.

 

Liefs, by Bar

 

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page