top of page
Foto van schrijverBarbara Vissers

Je interieur herfst-klaar maken

Heb jij na de zomer ook zo’n behoefte aan verandering? De aandacht van de zomeravonden verplaatst zich, en maakt zich klaar voor het binnenleven. De zwoele zomeravonden maken plaats voor knusse herfstavonden met kaarsjes en een lekker dekentje op de bank. De herfstdagen zijn een feit. Een goede reden voor een bak inspiratie waarmee jij je interieur herfst-klaar maakt!


Tinten van de herfst

Waar de zomer naar voren komt in frisse en felle kleuren, is de herfst een seizoen waarbij veel warme tinten naar voren komen. Ik ben niet verbaasd dat deze tinten het zo goed doen binnen de interieurtrends. Ze zijn namelijk onwijs goed te combineren met verschillende kleuren zoals aubergine, bordeauxrood & okergeel.


Deze warme kleuren combineren prachtig met natuurlijke materialen zoals hout, wol, leer en aardewerk. De combinatie van deze materialen zorgt voor een mooi sfeerbeeld waar je je helemaal in thuis zult voelen.





Kies voor zachte en dikke materialen

In de lente en zomer kiezen we vaak voor lichte & dunne stoffen, in de herfst vervangen we deze graag voor zachte en dikke materialen. Zo kun je je huis herfst-klaar maken door dikkere gordijnen op te hangen dan in de zomer. Dat geeft meteen een heerlijk knus gevoel en houdt de kou buiten. Wat ook een goed idee is voor een echt herfst-gevoel is het toevoegen van een vloerkleed, ook hiervoor geldt dat je deze in de lente weer geheel weg kan halen of kan vervangen voor een zomers exemplaar.





Sfeerverlichting

Omdat het simpelweg vroeger donker wordt hebben we meer behoefte aan licht. In huis is het prettig om meerdere sfeer verlichtingspunten te hebben.


Sfeerverlichting bestaat vaak uit indirect licht. Denk hierbij aan een tafellamp met een kap, of wandlampen die tegen de muur aan schijnen in plaats van een lamp waar je direct in kijkt. Deze voelen vaak knusser aan.


Een goede tip die ik je hiervoor kan geven is het aanschaffen van smart-verlichting. Deze lichtbollen zijn per stuk of in pakketten aan te schaffen en kan je bedienen met je smartphone. Het fijne aan deze lichtbronnen is dat je de warmte/kleur van het licht en de intensiteit kan instellen. Zo heb je voor bij elke situatie prettige werk of sfeerverlichting. Meer info over verlichting lees je in de blog ‘De juiste verlichting kiezen’.


Verandering van accessoires

Tot slot maak je je herfst-huis helemaal af door accessoires toe te voegen. Iets wat echt niet mag ontbreken in de herfst zijn kaarsen. Kies voor verschillende soorten in warme kleuren. Het groeperen van een aantal kandelaren bij elkaar of meerdere soorten kaarsen samen op een plateau zorgt voor een echt wauw-effect. Zachte kussens op de bank in warme kleuren en siertakken met herfstig blad of in najaarskleuren maakt je huis helemaal klaar voor de herfst.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Post: Blog2_Post
bottom of page